Merk

En uventet feil har oppstått. Vær vennlig å forsøke igjen senere

Bekreft

Er du sikker på at du vil slette?
Er du sikker på at du vil slette?
Informasjon! Lekolar er ISO-sertifisert med tydelige krav til kvalitet, sikkerhet og miljø. I tillegg til intern fokus på forhold som påvirker miljøet i negativ retning. Vi ønsker å redusere antall mindre forsendelser, og av miljøhensyn ønsker vi ikke å ekspedere ordre under 300 kroner. Vi anbefaler deg å spare bestillingen og iverksette ordren ved en senere anledning. Takk for at du hjelper oss å holde en miljøvennlig profil!

Fortsette å handle eller spare bestillingen til senere anledning, trykk NEI. Effektuere ordren din nå, trykk JA.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

KJÆRE KUNDE

Vi opplever dessverre problemer med mailsystemet vårt for øyeblikket, og jobber med å løse dette. Kontakt oss gjerne på telefon 33 72 98 00 dersom du har spørsmål. Nettbutikken er åpen, så logg deg gjerne inn for direkte tilgang til dine avtalepriser og bestillinger. Takk for forståelsen!

Vår forretningsidé går ut på at vi skal tilby inspirasjon, produkter og løsninger som barnehage, skole, sfo og institusjon trenger for å utvikle sine leke- og læringsmiljøer, i dag og i morgen. Med et tydelig og ufravikelig fokus på kvalitet, sikkerhet og miljø, samt barnehagen og skolens rammeplaner og læringsmål. En langsiktig strategi med tilpassede prosesser og rutiner spiller en avgjørende rolle, og som Lekolars samarbeidspartner er det et krav å drive en virksomhet som er sosialt, etisk, miljømessig og økonomisk bærekraftig.

Derfor skal Lekolar
Stadig utvikle og forbedre produkter, løsninger og tjenester, og tilpasse de til våre interessenters behov. Dette for å opprettholde og styrke tilliten hos kunder, leverandører, samarbeidspartnere og egne ansatte.

Drive et systematisk og utviklende kvalitetsarbeid i dialog med våre kunder og interessenter. Sammen skaper vi en engasjert og kunnskapsrik organisasjon som stadig bidrar til å utvikle virksomheten i tråd med fastsatte strategier, mål og retningslinjer.

Sørge for at medarbeidere får kompetanseutvikling og opplæring til å skape et stimulerende arbeidsmiljø der hver medarbeider har kjennskap og kunnskap til kvalitet, sikkerhet og miljømål.

Velge leverandører og samarbeidspartnere med omhu og med fokus på langsiktig leverandørsamarbeid med tydelige og målbare kvalitetsmål.

Betrakte lover, regler og forskrifter som et absolutt minstekrav som skal overgås i hele vår virksomhet.

Miljø og kvalitetspolicy
ISO 9001 certificate SE007467 2020
ISO 14001 certificate SE007468 2020

Vi oppfyller alle relevante EU-standarder og lover
Lekolar følger de til enhver tid relevante standarder og lover som er fastsatt i EU. Alle produkter som vi anser kan ha en produktsikkerhetsrisiko, sørger vi for å teste. Dette gjelder ikke minst innhold av kjemikalier. Våre leker er CE-merket ihht EU's krav og inneholder kun godkjente stoffer.

Vi i Lekolar er vårt ansvar bevisst, og tør å påstå at få leketøysleverandører kan oppfylle alle våre krav. Vi deltar blant annet i en dialoggruppe for leketøysbransjen. Denne ble startet av den svenske Kemikalieinspektionen. Dermed sikrer vi at lekene våre ikke bare oppfyller dagens strenge regler, men også at vi kan arbeide proaktivt for å møte fremtidens krav når det gjelder skadelige kjemikalier. På lekolar.no kan du laste ned folderen Lekesikker, som handler om dette.

ISO-sertifisering
Vi er også sertifisert av Bureau Veritas i henhold til miljøstyringssystemet ISO 14001 og kvalitetsstyringssystemet ISO 9001. Det innebærer at vårt arbeid dokumenteres, måles og følges av en ekstern part. På denne måten sikrer vi både et bærekraftig miljøarbeid og høy kvalitet på våre produkter. ISO 14001/9001 er internasjonale standarder for miljø-/kvalitetstyringssystemer. For å bli sertifisert gjennomgår bedriften en miljøanalyse som definerer de viktigste dokumenterte miljøaspektene som må forsvares og dokumenteres årlig. 

ISO 9001 certificate SE007467 2020
ISO 14001 certificate SE007468 2020

Vi får mange spørsmål vedrørende MILJØFYRTÅRN og ISO14001. Vi vil forsikre dere om at ISO sertifisering ivaretar alle miljømessige aspekter og krav som definerer en miljøfyrtårn godkjent bedrift, i tillegg til mye mer. Det er mange grunner til at Lekolar har valgt ISO som vårt miljø-/kvalitetstyringssystem, blant annet fordi vi er en nordisk organisasjon med miljøsatsing i flere land enn Norge, da stilles det strengere krav til oss enn for de forhåndsdefinerte bransjeanalysene som norske Miljøfyrtårn presenterer, deres løsning vil ikke være godkjent for oss.

Produkter kjøpt før 1. januar 2007
Det er vanskelig å sikkerhetsstille innholdet i produkter kjøpt før 1. januar 2007. Vi anbefaler derfor å fjerne alle gamle, myke eller halv-myke plastleker kjøpt før 2007 uavhengig av fabrikat. Man bør heller ikke ta imot gamle plastleker fra foreldre eller kjøpe plastleker på loppemarkeder o.l.

Sosialt ansvar
Lekolar har dessuten en tydelig atferdskodeks. Den må våre leverandører følge for å innfri kravene vi stiller til blant annet menneskerettigheter, arbeidsrett og miljø. I atferdskodeksen har vi fastslått at vi ikke aksepterer noen form for barnearbeid eller diskriminering. Her fremgår det også tydelig at ingen produkter som Lekolar kjøper skal inneholde kjemiske substanser ihht EU's produktstandarder. Det er heller ikke lov til å benytte forbudte kjemikalier i produksjonslandet. Les hele atferdskodeksen her.

Vi tester alt
Vi velger alltid de beste produktene ut fra et miljøperspektiv. Det gjelder både produkter som vi selger samt produkter/tjenester som vi benytter selv. Vi tester produkter som vi mener har en sikkerhetsrisiko, spesielt når det gjelder kjemikalier. Skulle det vise seg at produktet ikke oppfyller våre krav, ber vi leverandøren om å bytte ut det som kan være skadelig. Som kunde hos oss kan du alltid laste ned sikkerhetsdatablader på f.eks. maling og lim. Datablad finnes på det enkelte produkt i nettbutikken.

Bilderemser (1).png

Glemt passord?

Vil du bli kunde hos oss?

Du må ha et ha et organisasjonsnummer eller kundenummer for å handle hos oss.

Registrere meg

Tilbakestil passord

Oppgi din e-postadresse så mottar du en link for å velge nytt passord.