Merk

En uventet feil har oppstått. Vær vennlig å forsøke igjen senere

Bekreft

Er du sikker på at du vil slette?
Er du sikker på at du vil slette?
Informasjon! Lekolar er ISO-sertifisert med tydelige krav til kvalitet, sikkerhet og miljø. I tillegg til intern fokus på forhold som påvirker miljøet i negativ retning. Vi ønsker å redusere antall mindre forsendelser, og ekspederer derfor ikke ordre under kr 200. Vi anbefaler deg å spare bestillingen og iverksette ordren ved en senere anledning. Takk for at du hjelper oss å holde en miljøvennlig profil!

Fortsette å handle eller spare bestillingen til senere anledning, trykk NEI. Effektuere ordren din nå, trykk JA.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

KJÆRE KUNDE

Vi opplever for tiden noen tekniske utfordringer med vår nettside, men den vil være operativ igjen ila kort tid. Kontakt oss gjerne på 33 72 98 00 eller bestilling@lekolar.no for bestillinger, priser eller annen informasjon.

Kompensatoriskahjälpmedel_1200x500.jpg

Kompensatoriske hjelpemidler

Det er fantastisk å få oppleve utviklingssprangene hos barn og elever med lærevansker. Gleden over enda et overvunnet område, selvtilliten som vokser i takt med fremskrittene. Alle barn har rett til å utvikles og bruke sine ressurser på en bedre måte. Vi tilbyr ulike typer av pedagogisk gjennomtenkte og klokt utformede hjelpemidler som øker lysten til å lære og dermed også elevens selvstendighet. Uansett om det gjelder konsentrasjonsvansker eller problemer med å planlegge arbeidet.

Vi synes alle barn har rett til utvikling og til å bruke sine resurser på best mulig måte. Ved å bruke kompensatoriske produkter kan det være enklere for deg som pedagog å tilpasse klasserommet og undervisning. Her presenterer vi noen av våre mes populære produkter som stressballer, Time Timer, Tangle, klemmepute, bordskjermer, tyngdetepper, leselinjaler, klasseromssykler m.m. Disse og mange flere produkter finner du under kompensatoriske hjelpemidler.

POPULÆRE KOMPENSATORISKE HJELPEMIDLER

 • Rastløse fingre, lite sett

  Rastløse fingre, lite sett

  Art.nr: 130630
  19 deler. For barn som trenger å ta på noe for og være i stand til å konsentrere seg. Inneholder: 3 forskjellige tangles, 3 stressballer, 1 kooshballer og 12 følelseshåndterende steiner. Legg alt i en kurv og gjør det tilgjengelig for alle i klasserommet.
  kr 1 112,00
 • Et ekstra godt valg
  Tangle, metallic

  Tangle, metallic

  Art.nr: 122851
  En perfekt løsning for urolige og aktive fingre. Oppmuntrer til finmotorisk utvikling og taktil utforskning. Har en skinnende, glatt og reflekterende overflate som føles god å ta og snurre på. Holder tankene og hendene opptatt mens roen sprer seg. Den meditative bevegelsen i hendene hjelper barna til å lytte bedre og forstå instruksjonene. Blandede farger. Fra 3-16 år.
  kr 143,00
 • Et ekstra godt valg
  Tangle Jr tekstur

  Tangle Jr tekstur

  Art.nr: 130637
  Tangle med taktil overflate med ulike mønster og farger. Fra 3 år.
  kr 98,00
 • Et ekstra godt valg
  Tangle Relax

  Tangle Relax

  Art.nr: 58120
  Hjelper barna å fokusere og konsentrere seg samt trener hånd. og fingermuskulaturen. Vri, snu og snurre. En taktil overflate med små knotter som stimulerer den sensoriske sansen. Ø3,6 cm. Lengde 18 cm. Av ABS og TPR.
  kr 184,00
 • Et ekstra godt valg
  Pop Fidget pad, flerfarget sirkel

  Pop Fidget pad, flerfarget sirkel

  Art.nr: 130373
  Ved å trykke på knappene på denne regnbuefargede Popit reduseres stress og angst. Lag mønstre, spill spill eller bare "pop" for moro skyld.
  kr 43,00
 • Blyantgrep Klon

  Blyantgrep Klon

  Art.nr: 130352
  6 stk/pk. Et pennegrep med 6 "buer" der man skal plassere fingrene slik at man får et godt grep. Enkle å gjøre rene.
  kr 77,00
 • Blyantgrep Stubbi

  Blyantgrep Stubbi

  Art.nr: 130372
  10 stk/pk. Et lite pennegrep som hjelper til med å få fingrene på riktig sted. En liten pil viser hvordan du setter inn pennen. Kan brukes av både høyre- og venstrehendte. Fargene varierer.
  kr 72,00
 • Blyantgrep Cross Gard Ultra

  Blyantgrep Cross Gard Ultra

  Art.nr: 130371
  5 stk/pk. Dette pennegrepet har en fingersperre for å holde fingrene på riktig sted, og den store størrelsen gjør at den føles komfortabel og gir kontroll. Passer til både høyre- og venstrehendte. Fargene varierer.
  kr 94,00
 • Blyantgrep til pensler

  Blyantgrep til pensler

  Art.nr: 130103
  12 stk/pk. Med dette grepet på blyanten, pennen, penselen eller bestikket blir det enklere for de med motoriske utfordringer å få et godt grep.
  kr 333,00
 • Et ekstra godt valg
  Taktil nuppeball

  Taktil nuppeball

  Art.nr: 130364
  En beroligende stressball som passer perfekt i hånden. Den er fylt med små, myke og fargerike gelékuler som beveger seg når du klemmer den. Overflaten er gjennomsiktig slik at du kan se innholdet og det er myke pigger for en ekstra taktil opplevelse.
  kr 42,00
 • Et ekstra godt valg
  Stressball med små baller

  Stressball med små baller

  Art.nr: 130367
  Denne fargerike stressballen reduserer stress og spenning og oppdemmet frustrasjon. Den kan klemmes igjen og igjen for å roe både voksne og barn. Den får alltid tilbake sin opprinnelige form.
  kr 51,00
 • Et ekstra godt valg
  Squishy stressball

  Squishy stressball

  Art.nr: 130366
  En beroligende stressball som er vanskelig å legge fra seg. Klem ballen og se hvordan innholdet kommer ut gjennom nettet og få en rolig følelse i kroppen
  kr 72,00
 • Et ekstra godt valg
  Stressballer 3 stk

  Stressballer 3 stk

  Art.nr: 59105
  Ballene har tre ulike motstandsnivåer. Gir en fin taktil stimulering og trener hånd- og fingermuskulaturen. Mål: Ø5 cm. Anbefales fra 5 år.
  kr 246,00
 • Et ekstra godt valg
  Kooshball Ø7 cm

  Kooshball Ø7 cm

  Art.nr: 72061
  Herlig kooshball som gir taktil stimulans og har en beroligende og avstressende effekt på barna. Ø7 cm, 45 g. Av syntetisk gummi. Fra 3 år.
  kr 45,00
 • Tyngde- og klemmesett

  Tyngde- og klemmesett

  Art.nr: 130631
  En pakke med et mykt 5 kg tungt teppe, en klemmepute og en tung skilpadde. Alle ting gir ro og en følelse av trygghet.
  kr 4 091,00
 • Et ekstra godt valg
  Tung Øgle

  Tung Øgle

  Art.nr: 118775
  Med denne blanke og tunge øgelen finner barna ro og trygghet. Øglen kan henges rundt nakken, plasseres på kneet eller på brystet hvis man skal hvile. Fungerer som et vektteppe. Vekt 2 kg. Cirka 50 cm lang.
  kr 1 408,00
 • Et ekstra godt valg
  Tung skilpadde

  Tung skilpadde

  Art.nr: 118774
  Et 2-i-1-verktøy for å få en høyere kroppsbevissthet, føle seg rolig og kunne fokusere. Skilpadden kan brukes med skallet på, på kneet eller på brystet. Eller du legger skallet på fanget og har kroppen rundt halsen. Fungerer som et vektteppe. Vekt 2 kg. 15-20 minutter av gangen er anbefalt tid.
  kr 1 408,00
 • Et ekstra godt valg
  Klemmepute

  Klemmepute

  En 25 cm myk klemmepute som man kan putte hendene inn i og klemme så hardt man vil. Med denne i fanget kommer den sensoriske følelsen av trygghet, ro og varme.
  Pris fra:
  kr 831,00
 • Vektteppe 4 kg

  Vektteppe 4 kg

  Art.nr: 118658
  Ideell for sanserom, klasserom eller på hvilerommet. Det myke teppet med vekt bidrar til fred og trygghet. Den taktile berøringen er bra for de som har problemer med å sortere bort inntrykk. Den ekstra vekten kan lindre angst og stress. Velg vekten på teppet i henhold til størrelsen på barnet. 4 og 5 kg for de fleste barn, 7 kg for unge mennesker og voksne. Mål: 100x150 cm.
  kr 2 281,00
 • Et ekstra godt valg
  Silent space 2 stk

  Silent space 2 stk

  Denne støydempende bordskjermen er utmerket når man trenger å være avskilt fra en større gruppe. Den er et flott hjelpemiddel for alle som trenger hjelp med å fokusere på sin egen oppgave, man skaper sitt eget stille rom i rommet. Skjermen består av tre deler som lett vinkles etter ønsket behov. Etter bruk henges skjermen på veggen og fungerer da som lydabsorbent i rommet. Mål: 50x50x50 cm. Materiale: Syntetisk filt av minst 50 % resirkulert materiale. 100 % resirkulerbar.
  Pris fra:
  kr 2 800,00
 • Fokuskjerm pop up

  Fokuskjerm pop up

  Art.nr: 59025
  Smart og enkel løsning for barn som har problemer med å konsentrere seg. Fokuskjermen kan enkelt brettes sammen og er lett å ta med seg. Mål: 32x32x32 cm. Kan også settes opp på langs, da er lengden 117 cm. Leveres i oppbevaringspose.
  kr 369,00
 • Et ekstra godt valg
  Fotgynge SWNX® mini GONGE

  Fotgynge SWNX® mini GONGE

  Art.nr: 116696
  SWNX® fotgynge er spesielt utviklet for barn med motorisk uro, som har problemer med å sitte stille. Gir muligheten til kontinuerlig å bevegelse av bena og føttene. Gyngen gir ingen lyd og kan brukes uten å forstyrre de andre i rommet. Sittestillingen forbedres og blir mer ergonomisk. Modellen SWNX Mini by Gonge med en diameter på 21 cm passer for barn mellom ca 3-7 år og er tilpasset mindre skolemøbler. Høyden på fotgyngen kan justeres enkelt og trinnløst. Braketten er utformet slik at festepunktet kan endres litt forover eller bakover for å passe ulike kroppslengder. Beslag og skruer for montering følger med. Tykkelsen på bordplaten bør være minst 20 mm for montering. Ekstra beslag er tilgjengelig å kjøpe for enkelt å flytte SWNX mellom ulike bord og skolepulter. Høy kvalitet for å vare lenge. Designet og testet av skoler i Danmark. Tau av nylon, plate av TPE og PP.
  kr 866,00
 • Klasseromsykkel

  Klasseromsykkel

  Art.nr: 59132
  I ulike læringsmiljøer blir denne klasseromssykkelen et perfekt komplement ved et ståbord. Under bruk øker elevenes energinivå, produktivitet, konsentrasjon og blodsirkulasjon. Ulike sittehøyder og pedalmotstand kan stilles inn for å tilpasses den enkelte. Den har utstyr som måler distanse, tid, kalorier og hastighet. Klasseromsykkelen har et fint sete og kan enkelt legges sammen og flyttes ved hjelp av hjulene. Stillegående. Av stål og ABS. Vekt 24,5 kg. Mål: 111x50x63 cm.
  kr 7 408,00
 • Klasseromsykkel

  Klasseromsykkel

  Art.nr: 112184-97
  En liten klasseromsykkel som er perfekt å ha under elevbordet sammen med elevens vanlige stol. Ved hjelp av denne minivarianten kan eleven lett få muligheten til å bevege seg i løpet av timen. Sykkelen har 8 forskjellige motstandsnivåer. Displayet måler hastighet, tid, avstand og kaloriforbruk, men trenger ikke å brukes. Vekt: 10,5 kg. Mål: 61x51x26 cm.
  kr 7 785,00
 • Anti-stress hjelpemidler klassesett

  Anti-stress hjelpemidler klassesett

  Art.nr: 59142
  Et stort sett med produkter som kan hjelpe elevene til å holde konsentrasjonen på topp. Innholdet i settet kan avvike fra bildet.
  kr 2 250,00
 • Studiero ved arbeidsplassen

  Studiero ved arbeidsplassen

  Art.nr: 130632
  8 deler. En pakke med ulike hjelpeverktøy som bidrar til bedre studiero. Innehodler: fokusskjerm, skrå skrivetavle med bokstøtte, Time Timer Mod, fotrulle, taktil ståmatte, en stor og en liten massasjepute og en ergonomisk sittepute.
  kr 3 600,00
 • Et ekstra godt valg
  UPis1

  UPis1

  UPis1 er formet for å fremme en ergonomisk sittestilling. En moderne sitteplass som passer perfekt for en som alltid er på farten eller ikke klarer å sitte stille. Tilbyr en fleksibel løsning for de som midlertidig jobber ved skrivebordet eller for læreren som lett kan sette seg ned ved siden av en elev. Justerbar høyde 45-63 cm. Laget i polypropenplast. 50% resirkulert materiale. Mykt sete. Sklisikker bunnplate.
  Pris fra:
  kr 2 793,00
 • Balanseball Design

  Balanseball Design

  Kroppen har godt av varierende arbeidsstillinger og en balanseball bidrar til aktiv sitting i løpet av dagen. Passer fint i ulike læresituasjoner i klasserommet eller i arbeidsrommet. Det kraftige trekket gir økt komfort og er mykt å sitte på. Tyngden i bunnen gjør at ballen holder seg på plass når den ikke er i bruk. Det fine trekket i filt fungerer også som lysabsorbent. Ball av PVC, uten forbudte ftalater. Mål: Ø65 cm. Håndpumpe følger med.
  Pris fra:
  kr 2 499,00
 • Et ekstra godt valg
  Massasjepute Ø33 cm

  Massasjepute Ø33 cm

  En luftfylt pute som kan brukes som sittepute for følelsesstimulering og massasje. På gulvet brukes den til balanseøvelser og trening av muskulatur. Den ene siden med pigger for fotmassasje og den ene siden med mindre kuler å sitte på. ø 33 cm. Høyde 7,5 cm. Vekt 1050 g. PVC uten forbudte ftalater. Fra 3 år.
  Pris fra:
  kr 192,00
 • Skriveplate med bokstøtte

  Skriveplate med bokstøtte

  Art.nr: 118588
  Hjelper barn til å jobbe g skrive med den optimale vinkelen (20°) og få en god holdning. Står tabilt med gummiføtter slik at barna kan bruke begge hendene.
  kr 1 201,00
 • Time Timer® stor

  Time Timer® stor

  Art.nr: 53240
  En smart og konkret klokke som tydelig viser hvor lang tid som er igjen. Still det røde feltet på ønsket tid, f eks 30 min, og det røde feltet minsker i klokkens retning. Kan stilles inn fra 0-60 min. Lydsignalet kan skrus av eller på. Den store modellen passer bra til å henge på veggen eller til bruk i klasserommet. Mål: 30x30 cm. Krever 1 stk AA batteri, følger ikke med.
  kr 1 069,00
 • Time Timer Medium

  Time Timer Medium

  Art.nr: 118645
  Den første Time Timer som måler 18x18 cm. Det passer perfekt både individuelt og i grupper. Kan brukes stående på bord eller henges på vegg.
  kr 1 098,00
 • Time Timer Max

  Time Timer Max

  Art.nr: 118641
  Time Timer Max er den største modellen med sine 44x44 cm. 6 forskjellige forsider og tre visere. Den passer veldig bra selv i større rom.
  kr 4 045,00
 • Time Timer Plus

  Time Timer Plus

  Time Timer Plus 60 minutter har en tydelig visuell rød plate slik at du kan se hvor mye tid som er igjen. Et håndtak gjør den enkel å bære med seg. Den har justerbart volum og beskyttelsesglass.
  Pris fra:
  kr 1 159,00
 • Time Timer Plus 20 min

  Time Timer Plus 20 min

  Art.nr: 118643
  Time Timer Plus 20 minutter passer for yngre barn som vil gjøre noe i 20 minutter.
  kr 1 159,00
 • Time Timer Mod®

  Time Timer Mod®

  Art.nr: 53242
  En smart og konkret klokke som tydelig viser hvor lang tid som er igjen. Still det røde feltet på ønsket tid, f eks 30 min, og det røde feltet minsker i klokkens retning. Kan stilles inn fra 0-60 min. Lydsignalet kan skrus av eller på. Denne modellen passer bra i mindre grupper. Mål: 9x9 cm. Krever 1 stk AA batteri, følger ikke med.
  kr 1 004,00
 • Time Timer Mod deksel

  Time Timer Mod deksel

  Bytt til et deksel med farge.
  Pris fra:
  kr 199,00
 • Tilbehørsett Time Timer Max

  Tilbehørsett Time Timer Max

  Art.nr: 118642
  Tilbehørssett med 2 dobbelsidige plater (4-timers, 8-timers, 24-timers og en med whiteboard), og et sett med 3 visere i forskjellige farger.
  kr 797,00
 • Whiteboard til Time Timer MOD

  Whiteboard til Time Timer MOD

  Art.nr: 118644
  Kompletter Time Timer Mod med en whiteboard for å skrive ned hva som skal gjøres. En wb-tusj følger med.
  kr 1 509,00
 • Biteverktøy - armbånd

  Biteverktøy - armbånd

  Art.nr: 12414
  7 stk/pk. Et hjelpemiddel til barn for å kunne holde seg rolige, eller som ekstra hjelp i stressende perioder, for lettere å kunne fokusere på lekser og andre aktiviteter. Fungerer også som hjelpemiddel for å forhindre barn i å tygge eller bite på blyanter, fingre mm. Av PE. Godkjent ihht gjeldende medisinske krav.
  kr 1 137,00
 • Biteverktøy - halsbånd

  Biteverktøy - halsbånd

  Art.nr: 12415
  Et hjelpemiddel til barn for å kunne holde seg rolige, eller som ekstra hjelp i stressende perioder, for lettere å kunne fokusere på lekser og andre aktiviteter. Fungerer også som hjelpemiddel for å forhindre barn i å tygge eller bite på blyanter, fingre mm. Av TPE. Godkjent ihht gjeldende medisinske krav.
  kr 410,00
 • Et ekstra godt valg
  Hodetelefon Clevy for barn

  Hodetelefon Clevy for barn

  Art.nr: 59094
  Robust headset for barn 3-12 år. Integrert volumbegrensning på 85 dB, som minimerer risikoen for å skade barns hørsel ved jevnlig bruk. Passer til alle ipad/phone, PC, Mac mm. Løs ekstra lang ledning på 2 m. Justerbar passform som passer til barns hodestørrelser.
  kr 872,00
 • Et ekstra godt valg
  Taktile følelsesteiner

  Taktile følelsesteiner

  Art.nr: 118591
  Disse 12 taktile, sensoriske steinene er designet for å hjelpe barn til å konsentrere seg og føle seg trygge. Ved å holde eller gni på en av steinene, gjør de det lettere å fokusere på oppgaven de har foran seg.
  kr 543,00
 • Et ekstra godt valg
  Puslespill følelser

  Puslespill følelser

  Art.nr: 118709
  10 puslespill som viser våre grunnleggende følelsesuttrykk samt 10 matchende ikoner. Det er 3, 4 eller 6 brikker i puslespillet. Laget av tykk kartong. Fra 2 år.
  kr 337,00
 • Et ekstra godt valg
  Følelsesteiner

  Følelsesteiner

  Art.nr: 118590
  12 emosjonelle steiner med motiv som hjelper til med å forklare hvordan man føler seg når ordene ikke strekker til. Ved å velge en stein kan man sammen utforske hva som utløste følelsen og hvordan man taklet den. De sensoriske steinene kan også brukes i mindfulness-aktiviteter. De fungerer like bra inne og ute. Aktivitetskort inkludert. Mål: Ca 45 mm.
  kr 543,00
 • Følelsesteiner ansikt

  Følelsesteiner ansikt

  Art.nr: 118592
  12 emosjonelle og sensoriske steiner som viser ansikter med forskjellige emosjonelle uttrykk. Ved å lære å gjenkjenne forskjellige ansiktsuttrykk og forstå de forskjellige følelsene, har barna muligheten til å uttrykke sine egne følelser og innlevelse med andre. Følelsene som vises er glad, trist, sint, redd, bekymret, overrasket, forvirret, lei, rolig, stolt, sjenert og flau.
  kr 543,00
 • Et ekstra godt valg
  Speil til ulike følelser

  Speil til ulike følelser

  Art.nr: 118801
  Ved å herme ulike ansiktsuttrykk trener barna på å kjenne igjen ulike følelser, både hos seg selv og andre. Sensoriske speil som hjelper for å øke den sosiale/emosjonelle bevisstheten. Hvert speil viser 6 ulike følelser. Mål: 20x10 cm. Fra 3 år.
  kr 212,00
 • Et ekstra godt valg
  Trefigurer med følelsesuttrykk

  Trefigurer med følelsesuttrykk

  Art.nr: 118585
  5 figurer i tre med ulike sensoriske ansiktsuttrykk. Morsomme å leke med og gir mulighet til å lære om og kjenne igjen ulike følelser. 2 stk 15x13x6 cm og 3 stk 7,5x9x4 cm.
  kr 1 026,00
 • Et ekstra godt valg
  Stempler ansiktsuttrykk

  Stempler ansiktsuttrykk

  Art.nr: 118705
  Et sett med 10 store stempler som viser våre 10 grunnleggende uttrykk for følelser: glede, selvtillit, beundring, nysgjerrighet, overraskelse, sinne, avsky, tristhet, frykt og skyld. Disse hjelper barn med å identifisere og uttrykke sine følelser og utvikle sine sosiale og emosjonelle ferdigheter. Kan brukes med hvilken som helst stempelpute.
  kr 392,00
 • Et ekstra godt valg
  Taktile steiner på snor

  Taktile steiner på snor

  Art.nr: 118593
  16 taktile steiner til å tre på en snor. Øker konsentrasjon, fokus og motorikken. Sortere, telle og katagoriser både taktilt og visuelt. Steinene er ca 4 cm. Snoren 60 cm. Fra 2 år.
  kr 469,00
 • Et ekstra godt valg
  Fingerfokusering

  Fingerfokusering

  Art.nr: 118802
  Et enkelt hjelpemiddel for å ringe inn og fokusere på et ord. Den lille rammen som sitter på en pinne er festet til en ring som settes på fingeren. Det blir som en naturlig forlengelse av fingeren. Det følger med 4 rammer i forskjellige farger (gul, blå, lilla og gjennomsiktig) samt en ring.
  kr 103,00
 • Et ekstra godt valg
  Kreativt domino

  Kreativt domino

  Art.nr: 118701
  Et annerledes og sensorisk domino der du assosierer farger på forskjellige måter og skaper fantastiske figurer. Utvikler kreativitet og visuell intelligens. 35 kort, 9x9 cm.
  kr 350,00
 • Et ekstra godt valg
  Maxi memory likhet

  Maxi memory likhet

  Art.nr: 118637
  Et minnespill hvor man øver på å finne likheter ved å matche 17 yrker med både menn og kvinner. 34 kort. 9x9 cm.
  kr 345,00
 • Et ekstra godt valg
  Utfordre intelligensene

  Utfordre intelligensene

  Art.nr: 118707
  Pakken inneholder 64 morsomme utfordringer for å utvikle forskjellige intelligenser og forstå hvert enkel individ. Spillet er inspirert av Howard Gardners "Theory of Multiple Intelligences" og trener alle de 8 intelligensene fra modellen hans. Du identifiserer også det som er sterkest i hver person. Inneholder 64 kort og 8 puslespillbrikker. Fra 5 år.
  kr 508,00
 • Lydmåler

  Lydmåler

  Art.nr: 118583
  Lydmåleren viser visuelt lydnivået for å hjelpe elevene å begrense sin egen stemme. Kan settes på forskjellige nivåer for forskjellige aktiviteter. Hvis nivået er nådd, begynner Led-pæren å blinke.
  kr 791,00
Glemt passord?

Vil du bli kunde hos oss?

Du må ha et ha et organisasjonsnummer eller kundenummer for å handle hos oss.

Registrere meg

Tilbakestil passord

Oppgi din e-postadresse så mottar du en link for å velge nytt passord.