Merk

En uventet feil har oppstått. Vær vennlig å forsøke igjen senere

Bekreft

Er du sikker på at du vil slette?
Informasjon! Lekolar er ISO-sertifisert med tydelige krav til kvalitet, sikkerhet og miljø. I tillegg til intern fokus på forhold som påvirker miljøet i negativ retning. Vi ønsker å redusere antall mindre forsendelser, og ekspederer derfor ikke ordre under kr 200. Vi anbefaler deg å spare bestillingen og iverksette ordren ved en senere anledning. Takk for at du hjelper oss å holde en miljøvennlig profil!

Fortsette å handle eller spare bestillingen til senere anledning trykk NEI. Effektivisere ordren din nå trykk JA.

et ekstra godt valg

 

ET EKSTRA GODT VALG – GIFTFRITT MILJØ FOR BARN OG UNGE! 

Du finner symbolet "Et ekstra godt valg" på svært mange av våre produkter. Dette er produkter som er et ekstra godt valg for både barn, personale, miljøet, samt for de som produserer produktene. Lekolar er leverandør av produkter som daglig brukes av barn og unge, samt voksne som jobber i skole og barnehage. Siden Lekolar er en nordisk organisasjon får de respektive land glede og nytte av alle de lokale krav og lovverk til miljø, sikkerhet og kvalitet gjeldene i Sverige, Danmark, Finland og Norge.

«Giftfri Barnehage» er i utgangspunktet et Svensk prosjekt og igangsatt av den svenske regjeringen med en kravspesifikasjon til et utvalg produkter som skal hjelpe kommunene å gjøre giftfrie innkjøp til barnehagene. Kravene til disse produktene er svært tøffe. I prosjektets ekspertgruppe for leker, møbler og tekstiler deltar Lekolar. Vi garanterer så klart for alle våre produkter, og kan med sikkerhet melde at de overholder alle lokale lover/krav og gjeldende EU-regulativ innenfor de ulike kategoriene. Men akkurat produktene merket med dette symbolet leverer på ekstra tøffe krav og vilkår, og er derfor et ekstra godt valg for alle parter. Lekolar jobber hele tiden med sine produkter og sitt sortiment for å sikre at ingen av våre produkter distribueres med ulovlige, tvilsomme eller farlige emner eller materialer. I tillegg må alle våre produsenter og leverandører signere vår helt egne Code of Conduct for bærekraftig utvikling, rettferdig handel og utbredt samfunnsansvar.

Her kan du lese mer om vårt arbeide med miljø, sikkerhet og kvalitet. Samt hvilke tiltak du selv kan gjøre for å skape et tryggere miljø for barna

Begynn nå!

Man kan ikke gjennomgå og erstatte alle risikoprodukter på en gang. Men det viktigste er at man starter prosessen – jo før jo bedre!

Derfor er produktene våre "Et ekstra godt valg"

     

Klikk på bildene for å lese mer om betingelser og sikkerhet.

Vær bestemt, ta en beslutning! 

Ta beslutningen om at man i fremtiden kun skal kjøpe trygge leker og produkter fra kjente leverandører og produsenter. Vær kritisk når omtenksomme og velmenende foreldre donerer gamle leker. Gjennomfør en inventering og gjennomgang, ta bort tvilsomme produkter fra de aller minste barna. Og husk – lever risikable leker til gjenvinning. 

Få oversikten

 • Er plastlekene myke eller halvmyke og eldre enn fem år?
 • Lukter lekene sterkt av ubehagelig plast?
 • Lukter de sterkt av parfyme? Det kan være allergifremkallende.
 • Har dere vesker, sko, belter, smykker etc av myk plast?
 • Kjennes visse plastleker klissete eller klebrige?
 • Leker barna med kasserte tastatur, mobiler eller annen elektronikk?
 • Finnes det plastsaker som ikke er ment som leketøy?
 • Er lekene kvalitets- eller miljømerkede? Alle leketøy skal være CE-merket.
 • Kommer lekene fra seriøse leverandører / produsenter?
 • Unngå smådeler til de minste barna, og kjøp produkter med rett aldersmerking for avdelingene der de skal brukes.
 • Lever risikoprodukter til gjenvinning, og flytt de bort fra de minste barna. 

  

Slik jobber Lekolar med Giftfri barnehage 

     

    

 

Alle Lekolars produkter følger gjeldende EU-regler og EN-standarder. Hvis du vil velge produkter som er ekstra gode for både barn, miljø og de som produserer leketøy kan du velge produkter som har oppnådd forskjellige miljømerkninger. Nedenfor ser dere noen eksempler:

EKSTRA GODE VALG - FOR BÅDE BARN OG MILJØ.