Merk

En uventet feil har oppstått. Vær vennlig å forsøke igjen senere

Bekreft

Er du sikker på at du vil slette?
Informasjon! Lekolar er ISO-sertifisert med tydelige krav til kvalitet, sikkerhet og miljø. I tillegg til intern fokus på forhold som påvirker miljøet i negativ retning. Vi ønsker å redusere antall mindre forsendelser, og ekspederer derfor ikke ordre under kr 200. Vi anbefaler deg å spare bestillingen og iverksette ordren ved en senere anledning. Takk for at du hjelper oss å holde en miljøvennlig profil!

Fortsette å handle eller spare bestillingen til senere anledning trykk NEI. Effektivisere ordren din nå trykk JA.

KJÆRE KUNDE

Vi gjør oppmerksom på at vi nå vil ha problemer med leveranser inneværende år. Kontakt oss gjerne, så finner vi en løsning sammen!

EN SKOLE I BEVEGELSE

Daglig fysisk aktivitet forbedrer konsentrasjonsevnen og dermed innlæringen. Gymlærer og atferdsforsker Mark Siegbahn har utviklet konseptet «Atferdsdesign i skolen». Sammen med Lekolar har han tatt frem to produktpakker som får skolen på bena.

– Vi ser en tydelig forandring i elevenes konsentrasjonsevne. De får bedre forutsetning for å lære og skolens atmosfære blir roligere, forteller Mark Siegbahn. Som foreleser i sport og helse på Drottninghögskolan i Helsingborg startet han det velkjente prosjektet Hjerne-Puls-Glede. Alt startet med en litt urolig femteklassing som Mark noen ganger tok med seg som hjelpelærer i gymtimene. 

 

BEVEGELSE OG LÆRING

– Jeg la merke til hvor rolig han ble av å røre på seg, og det var startskuddet til at jeg begynte å fordype meg i sammenheng mellom bevegelse og læring. Rektor ble raskt med på notene, og sammen med klasselærerne testet de ut nye ideer og grep med fokus på bevegelse og læring. – Jeg fjernet blant annet styret på en spinningsykkel og lot elevene sitte og trå under undervisningen. 

 

Flere har også testet Brain Breaks, et par minutter med pulsglede midt i timene. Det største skrittet var å få hele skolen til å delta på pulsøvelse med fokus på bevegelse hver eneste dag. – Det ble virkelig satt pris på, og vi merket nesten umiddelbart at noe skjedde med stemningen på skolen. Det førte til at skolen fikk et overordnet helhetsperspektiv på helse. Prosjektet er nå gjennomført og metodene har blitt permanent som en naturlig del av skolens arbeidsform. I tillegg til planlagt pulsglede inkluderer det et godt gjennomtenkt verdigrunnsarbeide, fleksible klasserom, utendørspedagogikk og tverrfaglige koblinger. På toppen av dette har Mark og hans kollega Christoffer Pedersen blitt verdsatte foredragsholdere, bloggere og helseinspiratorer rundt om i landet. Snart utgis deres bok «Beteendedesign i  skolan» på forlaget Studentlitteratur. - Atferdsdesign handler i siste instans om å utforme det fysiske og psykososiale skolemiljøet slik at studentene kan ta gode beslutninger.

 

FIKK SVAR SAMME KVELD

En sen kveld rett før jul fikk de to kollegaene en god idé. På sosiale medier la de ut en forespørsel. Var det en skole der ute som kunne tenke seg å delta i et fordypningsprosjekt med bruk av deres konsept? Vi fikk svar samme kvelden av rektor Nina Elgán ved Ryssbyskolan. Sammen med henne og hennes kollegaer iverksetter vi nå atferdsdesign på skolen. Det er Lekolar som er sponsor bak prosjektet. Målet er å skape situasjoner som positivt påvirker elevenes nivåer av dopamin, serotonin, endorfin og oksytocin. Stoff og hormoner som påvirker motivasjon, relasjoner, glede med mere. 

 

LEKOLAR SPONSER

Vi tar også inn enkle løsninger fra hverdagslivet. Vi mennesker husker som oftest best det siste som skjer. Vi glemmer eksempelvis køen på IKEA, men husker i stedet smaken av kjøttboller. Derfor avslutter alltid Ryssbyskolan skoledagen med noe lystbetont, som en lek eller en dans. Lekolar gikk tidlig inn med økonomisk støtte til prosjektet ved Ryssbyskolan, med blant annet utstyr, innsikt og kunnskap. Sammen med Mark og Christoffer har Lekolar nå tatt frem to produktpakker med selvforklarende aktivitetskort. Det er øvelser der pedagogene enkelt kan lage bedre forutsetning for samarbeid, motivasjon, stolthet og glede. Produktpakkene senker terskelen for skoler som enkelt vil ta det første steget mot en mer bevegelsesrettet skole. Pakken som skaper ro i klasserommet fokuserer på morsomme hjernepauser til bruk under undervisningen og pulsglede-pakken får fart på pausene.

Produkter tatt fram i samarbeid med Mark Siegbahn & Christoffer Pedersen

 • Aktivitetspakke klassero

  Aktivitetspakke klassero

  Art.nr: 112375
  Trygghet, stille og rolig er avgjørende forutsetnigner for framgangsrik læring. Settet Klassero inneholder derfor øvelser for å øke selvfølelsen hos hver elev samt skape trygghet i gruppen. Gjennom enkle øvelser i ulike gruppesammensetnigner oppmuntres det til samhold i gruppen slik at de klarer utfordrende oppgaver. Passer fint til bruk i mikropauser og som pauseaktiviteter i en aktiv skoledag. Settet inneholder kjegler med tall, øyebind, nuppeballer, hoppetau og sjal samt et hefte med 18 ulike øvelser.
  kr 805,00
 • Aktivitetspakke Pulsglede

  Aktivitetspakke Pulsglede

  Art.nr: 112374
  Med settet Pulsglede lager du som lærer gode forutsetninger for elevene til å klare skoledagen litt lettere samt å prestere bedre i skolearbeidet. På en naturlig og morsom måte viser aktivitetskortene fine samarbeidsøvelser som på sikt skaper et dypere fellesskap blandt elevene samt en større forståelse for hverandres likheter og ulikheter. Passer fint til bruk i mikropauser og som pauseaktiviteter i en aktiv skoledag. I settet inngår det rockeringer, erteposer, kjegle, innebandyballer, myk ball, stor terning, samarbeidsbånd, reaksjonsball, ankelbånd samt et hefte med 23 aktiviteter.
  kr 1 956,00
 • Aktivitetskort - Pulsglede

  Aktivitetskort - Pulsglede

  Art.nr: 112385
  Ved hjelp av disse inspirasjonene kan du raskt komme igang med pulsøkende aktiviteter som gjør at elevene klarer skoledagen litt lettere samt at de presterer bedre i skolearbeidet. Heftene inneholder fine samarbeidsøvelser som på sikt skaper bedre fellesskap blandt elevene. Passer fint til bruk i mikropauser og som pauseaktiviteter i en aktiv skoledag. Heftet Pulsglede innehholder 23 ulike aktiviteter.
  kr 336,00
 • Aktivitetskort - Klassero

  Aktivitetskort - Klassero

  Art.nr: 112376
  I heftet Klassero finnes det øvelser for å øke selvtilliten hos hver enkelt elev samt skape trygghet i gruppen. Gjennom enkle øvelser knyttes ulike grupper sammen slik at de sammen klarer utfordringene. Passer fint til bruk i mikropauser og som pauseaktiviteter i en aktiv skoledag. Heftet Klassero 18 ulike øvelser av ulike slag.
  kr 336,00
 • Aktivitetskort - Pulsglede & Klassero

  Aktivitetskort - Pulsglede & Klassero

  Art.nr: 114096
  Kjøp heftene Pulsglede og Klassero i ett sett. Ved hjelp av disse inspirasjonene kan du raskt komme igang med pulsøkende aktiviteter som gjør at elevene klarer skoledagen litt lettere samt at de presterer bedre i skolearbeidet. Heftene inneholder fine samarbeidsøvelser som på sikt skaper bedre fellesskap blandt elevene. I heftet Klassero finnes det øvelser for å øke selvtillitten hos hver elev samt skape trygghet i gruppen. Gjennom enkle øvelser knyttes ulike grupper sammen slik at de sammen klarer utfordringene. Passer fint til bruk i mikropauser og som pauseaktiviteter i en aktiv skoledag. Heftet Pulsglede innehholder 23 ulike aktiviteter og Klassero 18 ulike øvelser av ulike slag.
  kr 561,00

Flere pausepakker og aktivitetstips som passer både ute og inne

 • Game of cones

  Game of cones

  Tipsnummer 5025
  Vanskelighetsgrad: Ganske lett
  Morsom aktivitet med kjegler som øker pulsen
 • Tre-på-rad

  Tre-på-rad

  Tipsnummer 5108
  Vanskelighetsgrad: Lett
  Spill Tre-på-rad utendørs
 • La ringen vandre

  La ringen vandre

  Tipsnummer 5111
  Vanskelighetsgrad: Lett
  Samarbeidsøvelse
 • Laserløype

  Laserløype

  Tipsnummer 9186
  Hvem klarer å snike seg gjennom hele laserbanen?
 • Tall og antall

  Tall og antall

  Tipsnummer 4057
  Tren talloppfattelse i naturen
 • Øglegange

  Øglegange

  Tipsnummer 9184
  Kan man gå som en øgle?
 • Pausepakke Bandy

  Pausepakke Bandy

  Tipsnummer 5001
  Utstyr til flere ulike racketsporter.
 • Hinderløypa

  Hinderløypa

  Tipsnummer 9201
  Hvem er raskest gjennom hinderløypa?
 • Pausepakke Utendørs

  Pausepakke Utendørs

  Tipsnummer 5002
  Gøy i friminuttene.
 • Få gruppa gjennom ringene

  Få gruppa gjennom ringene

  Tipsnummer 5104
  Vanskelighetsgrad: Middels
  Samarbeidsøvelse
 • Ballkontroll

  Ballkontroll

  Tipsnummer 5112
  Vanskelighetsgrad: Middels
  Samarbeidsøvelse
 • Pausepakke Vinter

  Pausepakke Vinter

  Tipsnummer 5003
  Vinteraktiviteter i friminuttene.
 • Rockeringer på rad

  Rockeringer på rad

  Tipsnummer 5105
  Vanskelighetsgrad: Ganske lett
  Samarbeidsøvelse
 • Pausepakke Skolegården

  Pausepakke Skolegården

  Tipsnummer 5004
  Alt som trengs til en aktiv pause!
 • Hvor mange får plass i en rockering?

  Hvor mange får plass i en rockering?

  Tipsnummer 5106
  Vanskelighetsgrad: Lett
  Samarbeidsøvelse
 • Seppo

  Seppo

  Tipsnummer 4056
  Vanskelighetsgrad: Ganske vanskelig
  Flytt undervisningen utendørs
Glemt passord?

Vil du bli kunde hos oss?

Du må ha et ha et organisasjonsnummer eller kundenummer for å handle hos oss.

Registrere meg

Tilbakestil passord

Oppgi din e-postadresse så mottar du en link for å velge nytt passord.