Merk

En uventet feil har oppstått. Vær vennlig å forsøke igjen senere

Bekreft

Er du sikker på at du vil slette?
Informasjon! Lekolar er ISO-sertifisert med tydelige krav til kvalitet, sikkerhet og miljø. I tillegg til intern fokus på forhold som påvirker miljøet i negativ retning. Vi ønsker å redusere antall mindre forsendelser, og ekspederer derfor ikke ordre under kr 200. Vi anbefaler deg å spare bestillingen og iverksette ordren ved en senere anledning. Takk for at du hjelper oss å holde en miljøvennlig profil!

Fortsette å handle eller spare bestillingen til senere anledning trykk NEI. Effektivisere ordren din nå trykk JA.

KJÆRE KUNDE

Vi gjør oppmerksom på at vi nå vil ha problemer med leveranser inneværende år. Kontakt oss gjerne, så finner vi en løsning sammen!

et ekstra godt valg

 

ET EKSTRA GODT VALG – GIFTFRITT MILJØ FOR BARN OG UNGE! 

Du finner symbolet "Et ekstra godt valg" på svært mange av våre produkter. Dette er produkter som er et ekstra godt valg for både barn, personale, miljøet, samt for de som produserer produktene. Lekolar er leverandør av produkter som daglig brukes av barn og unge, samt voksne som jobber i skole og barnehage. Siden Lekolar er en nordisk organisasjon får de respektive land glede og nytte av alle de lokale krav og lovverk til miljø, sikkerhet og kvalitet gjeldene i Sverige, Danmark, Finland og Norge.

«Giftfri Barnehage» er i utgangspunktet et Svensk prosjekt og igangsatt av den svenske regjeringen med en kravspesifikasjon til et utvalg produkter som skal hjelpe kommunene å gjøre giftfrie innkjøp til barnehagene. Kravene til disse produktene er svært tøffe. I prosjektets ekspertgruppe for leker, møbler og tekstiler deltar Lekolar. Vi garanterer så klart for alle våre produkter, og kan med sikkerhet melde at de overholder alle lokale lover/krav og gjeldende EU-regulativ innenfor de ulike kategoriene. Men akkurat produktene merket med dette symbolet leverer på ekstra tøffe krav og vilkår, og er derfor et ekstra godt valg for alle parter. Lekolar jobber hele tiden med sine produkter og sitt sortiment for å sikre at ingen av våre produkter distribueres med ulovlige, tvilsomme eller farlige emner eller materialer. I tillegg må alle våre produsenter og leverandører signere vår helt egne Code of Conduct for bærekraftig utvikling, rettferdig handel og utbredt samfunnsansvar.

Her kan du lese mer om vårt arbeide med miljø, sikkerhet og kvalitet. Samt hvilke tiltak du selv kan gjøre for å skape et tryggere miljø for barna

Begynn nå!

Man kan ikke gjennomgå og erstatte alle risikoprodukter på en gang. Men det viktigste er at man starter prosessen – jo før jo bedre!

Derfor er produktene våre "Et ekstra godt valg"

     

Klikk på bildene for å lese mer om betingelser og sikkerhet.

Vær bestemt, ta en beslutning! 

Ta beslutningen om at man i fremtiden kun skal kjøpe trygge leker og produkter fra kjente leverandører og produsenter. Vær kritisk når omtenksomme og velmenende foreldre donerer gamle leker. Gjennomfør en inventering og gjennomgang, ta bort tvilsomme produkter fra de aller minste barna. Og husk – lever risikable leker til gjenvinning. 

Få oversikten

 • Er plastlekene myke eller halvmyke og eldre enn fem år?
 • Lukter lekene sterkt av ubehagelig plast?
 • Lukter de sterkt av parfyme? Det kan være allergifremkallende.
 • Har dere vesker, sko, belter, smykker etc av myk plast?
 • Kjennes visse plastleker klissete eller klebrige?
 • Leker barna med kasserte tastatur, mobiler eller annen elektronikk?
 • Finnes det plastsaker som ikke er ment som leketøy?
 • Er lekene kvalitets- eller miljømerkede? Alle leketøy skal være CE-merket.
 • Kommer lekene fra seriøse leverandører / produsenter?
 • Unngå smådeler til de minste barna, og kjøp produkter med rett aldersmerking for avdelingene der de skal brukes.
 • Lever risikoprodukter til gjenvinning, og flytt de bort fra de minste barna. 

  

Slik jobber Lekolar med Giftfri barnehage 

     

    

 

Alle Lekolars produkter følger gjeldende EU-regler og EN-standarder. Hvis du vil velge produkter som er ekstra gode for både barn, miljø og de som produserer leketøy kan du velge produkter som har oppnådd forskjellige miljømerkninger. Nedenfor ser dere noen eksempler:

EKSTRA GODE VALG - FOR BÅDE BARN OG MILJØ.

 • Et ekstra godt valg
  Readymix Fargelære Svanemerket 5x500 ml

  Readymix Fargelære Svanemerket 5x500 ml

  Art.nr: 41012
  Fargelæresett med vår Svanemerkede Readymix inneholder, hvit, svart, primærrød (magenta), primærblå (cyan) og primærgul. Passer utmerket til grunnleggende fargelære som å blande komplementærfarger og undersøke kontraster. Kompletter med vår praktiske pumpe 41007. Svanemerket, lisensnummer 50570007. Fra 3 år.
  kr 327,00
 • Et ekstra godt valg
  Green Toys Traktor med henger

  Green Toys Traktor med henger

  Art.nr: 12036
  Tilhengeren kan tas av og på. Laget av resirkulert plast. Lengde med henger: 30 cm. Kan brukes både ute og inne. Av polyeten HD. Fra 1 år.
  kr 380,00
 • Et ekstra godt valg
  Plantoys Drikke og tilbehør

  Plantoys Drikke og tilbehør

  Art.nr: 12335
  6 deler. Kompletter måltiden med drikke og tilbehør. Inneholder vann, juice, melk, ketchup, syltetøy og honning. Lekemat av plantet gummitre og malt med økologisk, vannbasert og giftfri maling. Høyde på ketchup 11 cm, melk 7 cm. Fra 3 år.
  kr 309,00
 • Et ekstra godt valg
  Dukkehus Lekolar stort h54

  Dukkehus Lekolar stort h54

  Art.nr: 17425
  Et stort dukkehus i 3 etasjer i moderne design. Med store åpninger slik at flere barn kan leke samtidig. Trapp mellom etasjene. Vil du bygge ut, kan dukkehuset kompletteres med dukkehus medium og dukkehus lite. Av tykk, lakkert FSC-godkjent kryssfiner. Dukkemøbler følger ikke med. Mål: 64x54x54 cm. Fra 2 år.
  kr 2 957,00
 • Et ekstra godt valg
  Plantoys Frukt

  Plantoys Frukt

  Art.nr: 12333
  7 deler. Et fint sett med lekemat som inneholder skjærebrett, kniv og 5 frukter som kan deles. Borrelås mellom delene. Lekemat av plantet gummitre og malt med økologisk, vannbasert og giftfri maling. Legnde på skjærebrett 19 cm, frukt 5-8 cm. Fra 18 mndr.
  kr 309,00
 • Et ekstra godt valg
  Te-servise

  Te-servise

  Art.nr: 12230
  17 deler. Et miljøvennlig servise av resirkulert plast. Mål på tekanne 16x9 cm. Fra 2 år.
  kr 227,00
 • Et ekstra godt valg
  Plantoys grønnsaker

  Plantoys grønnsaker

  Art.nr: 12334
  7 deler. Et fint sett med lekemat som inneholder skjærebrett, kniv og 5 grønnsaker som kan deles. Borrelås mellom delene. Lekemat av plantet gummitre og malt med økologisk, vannbasert og giftfri maling. Lengde på skjærebrett 19 cm, grønnsaker 5-6 cm. Fra 18 mndr.
  kr 309,00
 • Et ekstra godt valg
  Plantoys Sensoriske aktivitetsklosser

  Plantoys Sensoriske aktivitetsklosser

  Art.nr: 12339
  9 stk/pk. Fine treklosser i ulike farger som stimulerer den sensoriske sansen. Inneholder 3 klosser med lyd for den audiative sansen, 3 klosser med ulik tekstur for den taktile sansen og 3 klosser som stimulerer den visuelle sansen. Laget av plantet gummitre og malt med økologisk, vannbasert og giftfri maling. Mål: 3,5x3,5 cm. Leveres med oppbevaringspose av stoff. Fra 1 år.
  kr 370,00
 • Et ekstra godt valg
  Plantoys Kjøtt og fisk

  Plantoys Kjøtt og fisk

  Art.nr: 12332
  7 deler. Et sett med charcuterie for den lekne kokken. Borrelås mellom delene. Inneholder kylling, kjøtt, fisk, 3 ulike pølser og en kniv. Lekemat av plantet gummitre og malt med økologisk, vannbasert og giftfri maling. Mål på pølse 9 cm. Fra 18 mndr.
  kr 309,00
 • Et ekstra godt valg
  Plantoys kulebane av tre

  Plantoys kulebane av tre

  Art.nr: 15962
  30 deler. En fin kulebane i herlige farger som kan kombineres på flere måter. For barn blir det en lærerik utfordring å bygge den beste og raskeste banen, og det gjelder å få riktig helling. Inneholder 12 søyler i ulike høyder og 12 baner i ulike fasonger og lengder, en start- og landingsplass for de 5 glasskulene. Høyde 25 cm. Den lengste svingen er 18,5 cm. Laget av plantet gummitre og malt med økologisk, vannbasert og giftfri maling. Fra 3 år.
  kr 556,00
 • Et ekstra godt valg
  Seilbåter m/isbjørn og pingvin

  Seilbåter m/isbjørn og pingvin

  Art.nr: 53237
  2 stk/pk. Isbjørn og pingvin i hver sin seilbåt, klare for morsomme seilturer. Laget av plantet gummitre og malt med økologisk, vannbasert og giftfri maling. Lengde på båt 12 cm, høyde på dyr 6,5 cm. Fra 1 år.
  kr 391,00
 • Et ekstra godt valg
  Plantoys sorteringsbåt

  Plantoys sorteringsbåt

  Art.nr: 12338
  Last båten med gods i form av ulike geometriske former. Trener gjenkjenning av farge og form samt finmotorikk. Laget av plantet gummitre og malt med økologisk, vannbasert og giftfri maling. Lengde 19 cm. Fra 18 mndr.
  kr 309,00
 • Et ekstra godt valg
  Plantoys byggeklosser - Borg

  Plantoys byggeklosser - Borg

  Art.nr: 15960
  60 deler. Et eventyrinspirert byggesett med tårn, buer og avrundete murklosser der barna kan bygge f eks en middelalderborg. Trener finmotorikk, kreativitet, kommunikasjon og samarbeide. Inkluderer ridder-, konge- og dronningfigur samt en drage. Laget av plantet gummitre og malt med økologisk, vannbasert og giftfri maling. Mål på klosser: 4-7 cm. Fra 3 år.
  kr 741,00
 • Et ekstra godt valg
  Byggeklosser natur 200

  Byggeklosser natur 200

  Art.nr: 72900
  200 byggeklosser av ubehandlet bøk. 2,5 cm tykke. Største lengde 7 cm. Leveres i tøypose. Fra 3 år.
  kr 985,00
 • Et ekstra godt valg
  Green Toys Fly

  Green Toys Fly

  Art.nr: 14880
  Snurr igang propellene og sett fart for rullebanen! Nå kan også de minste pilotene fly blandt skyer med dette lettvektsflyet. Flyet er laget av resirkulert polyetenplast. Kan brukes både ute og inne. Mål: 22x10 cm. Fargekombinasjonene kan variere. Fra 1 år.
  kr 450,00
 • Et ekstra godt valg
  Motorikkbane EverEarth

  Motorikkbane EverEarth

  Art.nr: 11088
  Med denne motorikkbanen trener barna på samspillet mellom hånd og øye samt fingerferdighet. Motorikkbanen er malt med vannbasert maling og er uten giftige kjemikalier. Det finnes ingen skarpe kanter. Av FSC-merket tre. Mål: 28,5x19x19 cm. Fra 18 mnd.
  kr 490,00
Glemt passord?

Vil du bli kunde hos oss?

Du må ha et ha et organisasjonsnummer eller kundenummer for å handle hos oss.

Registrere meg

Tilbakestil passord

Oppgi din e-postadresse så mottar du en link for å velge nytt passord.