Merk

En uventet feil har oppstått. Vær vennlig å forsøke igjen senere

Bekreft

Er du sikker på at du vil slette?
Informasjon! Lekolar er ISO-sertifisert med tydelige krav til kvalitet, sikkerhet og miljø. I tillegg til intern fokus på forhold som påvirker miljøet i negativ retning. Vi ønsker å redusere antall mindre forsendelser, og ekspederer derfor ikke ordre under kr 200. Vi anbefaler deg å spare bestillingen og iverksette ordren ved en senere anledning. Takk for at du hjelper oss å holde en miljøvennlig profil!

Fortsette å handle eller spare bestillingen til senere anledning trykk NEI. Effektivisere ordren din nå trykk JA.

KJÆRE KUNDE

Vi gjør oppmerksom på at vi nå vil ha problemer med leveranser inneværende år. Kontakt oss gjerne, så finner vi en løsning sammen!

LAR på lekeplassen

Klimaet er under forandring

Klimaforandringene betyr ikke alene at det faller mer regn - det forekommer også hyppigere ekstreme regnbyger. Det gjør det nødvendig å samle opp og lede bort store mengder vann på kort tid. Det byr som regel ikke på store problemer i skog og mark, mens i voksende bymiljøer er dette et økende problem. Her dekkes stadig mer av overflatene med asfalt eller annen stein som vannet ikke trenger gjennom, og som istedet må ledes bort via kloakksystemet. Da rørsystemet ikke er dimensjonert for ekstreme regnskyll, resulterer det ofte i oversvømmede gater og kjellere. Dette problemet kan unngås ved at sikre en rask og bedre oppsamling, bortføring eller benyttelse av vannet.

Hvordan samle opp ekstreme mengder regn?
Vi jobber med en klimabase som en forsinkelse, som hindrer vannet fra å renne i store mengder direkte i rørsystemet. Dette bidrar til å unngå oversvømmelser som oppstår når rørsystemene ikke klarer å henge med. Ved opphold og tørt vært vil en stor del av vannet fordampe opp gjennom gummien som ligger over klimabasen.

 
Utsnitt av vår klimabase.

OBS: For prosjekter med regnvannshåndtering finnes det muligheter for å søke offentlige midler. Kontakt våre lekeplasspesialister for mer informasjon.

Lekeplass med miljøvennlig fallunderlag

Der er fornuftig og økonomisk å bruke TPV fallunder med klimabunn. Kombinasjonen med ELT- og klimabasen gjør Lekolar Surfacing til en unik kombinasjon med fantastiske egenskaper.

Lekolar Surfacing
TPV® er et teknisk avansert gjennomfarget gummigranulat. Den har en overlegen UV-motstand og lang levetid. Den høye UV-motstanded skylde det faktum at fargepigment bindes gjennom materialet. I tillegg beholder TPV sin farge i lang tid og den har en god elastisitet, noe som minimerer risikoen for brudd og sprekker.
Lekolars base-belegg er laget av materialet ELT-gummi som har en granulatstørrelse på Ø4,3 mm som installeres i forskjellige tykkelser avhengig av fallhøyde. Det tilbys garanti på opptil 10 år mot brudd og sprekker. Avhengig av bruk og underland vil TPV-gummibelegg som oftest vare opptil 15-20 år før utskifting bør vurderes.

Fordeler ved TPV som topplag:

- Høyere UV-motstand – bevarer fargen lenger enn tradisjonelle gummibelegg
- Bevarer sin elastisitet betydelig lengre og minimerer derfor risikoen for brudd og sprekker.
Elastisiteten sikrer også at produktets støtabsorberende evne varer lenger.

Fordele ved Lekolars ELT-base:

- Lekolar-basen er kun laget av europeisk gummi og inneholder ikke kritt i motsetning til andre tuper gummi. Lekolar-basen blir også kontrollert for gjennom ISO-sertifisering.
- Lekolar-basen kan på grunn av utforming ikke komprimeres. Det betyr at gummibasen opprettholder samme hard-/mykhet på helel det belagte området.

Lekolar Surfacing oppfyller kravene til REACH8 reguleringen og gjennomgår hver uke blant annet branntester, antisklitester, SlikTest og falltester.

Informasjon

Gummiasfalt:
Drennerende base-belegg av ELT ø4,3/L6mm. 
Topålag av gjennomfarget TPV, med høy UV-motstand og lang levetid i forhold til fleksibilitet.
Limet bør være UV-stabilisert og spesielt tilpasset materialet.

Fallhøyde: max 3 m (eller ihht leverandørens anvisning)
Farge: svart/grå
Farge: Lys sandfarget

Stålkanter, avgrensing gummiasfalt
Ubehandlet stål, ingen lysning
Dim: 8 mm


Bunnstruktur:
Bunnstrukturen til kunstgress og gummibelegg er laget ihht trafikklasse T0 (tilsvarer gangtrafikk), men med en bæreevne tilsvarende 5 tonn pr. m2 og et sirkulært produkt. Materialet skal kunne absorbere og avlevere vann og ha et porevolum på >90%.


Oppbygging av gjennomtrengelig belegg:
Stabil grus som tilsvarer trafikklasse T0, justert med 1 cm på et 4 meter rett hold
.

Glemt passord?

Vil du bli kunde hos oss?

Du må ha et ha et organisasjonsnummer eller kundenummer for å handle hos oss.

Registrere meg

Tilbakestil passord

Oppgi din e-postadresse så mottar du en link for å velge nytt passord.