Merk

En uventet feil har oppstått. Vær vennlig å forsøke igjen senere

Bekreft

Er du sikker på at du vil slette?
Informasjon! Lekolar er ISO-sertifisert med tydelige krav til kvalitet, sikkerhet og miljø. I tillegg til intern fokus på forhold som påvirker miljøet i negativ retning. Vi ønsker å redusere antall mindre forsendelser, og ekspederer derfor ikke ordre under kr 200. Vi anbefaler deg å spare bestillingen og iverksette ordren ved en senere anledning. Takk for at du hjelper oss å holde en miljøvennlig profil!

Fortsette å handle eller spare bestillingen til senere anledning trykk NEI. Effektivisere ordren din nå trykk JA.

GIFTFRITT MILJØ

Vi leser jevnlig bekymringsfulle rapporter om gift og leketøy. Det finnes fortsatt en rekke produkter som ikke oppfyller eksisterende lover og regler. Vi vil her se på hva DU selv kan gjøre for å skape et tryggere miljø for barna.

Barn er generelt mer sensitive for kjemikaler enn voksne, deres kropp og hjerne er ikke ferdigutviklet. Siden barn utforsker saker ved å putte de i munnen er det ekstra viktig å ha oversikt over hva de aller minste leker med. I dag stilles det høye sikkerhetskrav til leketøy. Ofte er det gamle leker eller leker fra mindre seriøse produsenter du skal være ekstra oppmerksom på. En undersøkelse gjort i forbindelse med Operasjon Giftfri Barnehage utført av den Svenske Kemikalieinspeksjonen viser at 57% av Sveriges kommuner har startet en prosess med å gjennomgå og rense ut leker, møbler og tekstiler med farlige kjemikalier.  Vi på Lekolar merker at engasjementet er økende ute blant våre kunder. Kanskje har nettopp din barnehage begynt dette viktige arbeidet? Eller er dere i planleggingsfasen?

Begynn nå!

Man kan ikke gjennomgå og erstatte alle risikoprodukter på en gang. Men det viktigste er at man starter prosessen – jo før jo bedre!

Vær bestemt, ta en beslutning!

Ta beslutningen om at man i fremtiden kun skal kjøpe trygge leker og produkter fra kjente leverandører og produsenter. Vær kritisk når omtenksomme og velmenende foreldre donerer gamle leker. Gjennomfør en inventering og gjennomgang, ta bort tvilsomme produkter fra de aller minste barna. Og husk – lever risikable leker til gjenvinning. 

Få oversikten

 • Er plastlekene myke eller halvmyke og eldre enn fem år?
 • Lukter lekene sterkt av ubehagelig plast?
 • Lukter de sterkt av parfyme? Det kan være allergifremkallende.
 • Har dere vesker, sko, belter, smykker etc av myk plast?
 • Kjennes visse plastleker klissete eller klebrige?
 • Leker barna med kasserte tastatur, mobiler eller annen elektronikk?
 • Finnes det plastsaker som ikke er ment som leketøy?
 • Er lekene kvalitets- eller miljømerkede? Alle leketøy skal være CE-merket.
 • Kommer lekene fra seriøse leverandører / produsenter?
 • Unngå smådeler til de minste barna, og kjøp produkter med rett aldersmerking for avdelingene der de skal brukes.
 • Lever risikoprodukter til gjenvinning, og flytt de bort fra de minste barna. 

Tips foreldrene

Informer foreldrene om barnehagens miljøprosjekt. Gi de tips om hvordan de kan tenke og snakke om disse sakene hjemme.  

Les mer

    

Slik jobber Lekolar med Giftfri barnehage 

     

    

 

Alle Lekolars produkter følger gjeldende EU-regler og EN-standarder. Hvis du vil velge produkter som er ekstra gode for både barn, miljø og de som produserer leketøy kan du velge produkter som har oppnådd forskjellige miljømerkninger. Nedenfor ser dere noen eksempler:

EKSTRA GODE VALG - BÅDE FOR BARN OG MILJØ