Merk

En uventet feil har oppstått. Vær vennlig å forsøke igjen senere

Bekreft

Er du sikker på at du vil slette?
Er du sikker på at du vil slette?
Informasjon! Lekolar er ISO-sertifisert med tydelige krav til kvalitet, sikkerhet og miljø. I tillegg til intern fokus på forhold som påvirker miljøet i negativ retning. Vi ønsker å redusere antall mindre forsendelser, og av miljøhensyn ønsker vi ikke å ekspedere ordre under 300 kroner. Vi anbefaler deg å spare bestillingen og iverksette ordren ved en senere anledning. Takk for at du hjelper oss å holde en miljøvennlig profil!

Fortsette å handle eller spare bestillingen til senere anledning, trykk NEI. Effektuere ordren din nå, trykk JA.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

IMG_8661_2.jpg
Lekolar har investert i XRF-teknikk for en mer bærekraftig og giftfri skole og barnehage

Som en av få aktører i bransjen har Lekolar investert i en avansert XRF-skanner. Teknologien gjør det mulig å oppdage for eksempel tungmetaller i selskapets produkter.
Lekolar er Skandinavias markedsledende leverandør av møbler, leker og forbruksmateriell til barnehage og skole. En sentral del av selskapets forretningsstrategi er bærekraft som lenge har gjennomsyret alle deler av virksomheten.

– Våre hundretusenvis av små sluttbrukere i hele Norden gjør at bærekraftstrategien vår føles som en selvfølgelighet. Vår administrerende direktør og styre er svært engasjert i vårt stadig dyptgående bærekraftsarbeid, forklarer Lekolars miljøsjef Pierre Lennartsson.

Noen få aktører i bransjen har investert i XRF-teknologi. Prinsippet er at strømmen ledes gjennom et røntgenrør som lager ionisert stråling. Når skanneren rettes mot materialet, treffer strålingen elektronene i atomene slik at de kastes ut av atomet og kan detekteres.

– XRF-teknologi gjør det enkelt å for eksempel oppdage tungmetaller i ulike produkter. Skanneren vil ikke erstatte de strenge testene vi allerede gjennomfører, men den gir oss en sjanse til å gjøre stikkprøver dersom det er mistanker, eller i forbindelse med nye leverandører, sier Pierre og viser frem den håndholdte skanneren.

Investeringen er alt annet enn beskjeden og også omgitt av visse restriksjoner.

– Det kreves blant annet tillatelse fra det svenske strålevernet. Vi lager nå et spesielt teststed i vårt testlaboratorium. Det føles godt å kunne ta enda et steg for et bærekraftig og giftfritt miljø for våre barn og unge.

Les mer om vårt solide miljø- og bærekraftsarbeid HER.

Glemt passord?

Vil du bli kunde hos oss?

Du må ha et ha et organisasjonsnummer eller kundenummer for å handle hos oss.

Registrere meg

Tilbakestill passord

Oppgi din e-postadresse så mottar du en link for å velge nytt passord.