Fuglematpucker
Tipsnummer 1128
Vanskelighetsgrad: Ganske lett
Smelt kokosfett i smeltekannen eller i vannbad.
Bland gjern ulike typer av fuglefrø f.eks. solsikkefrø og hampfrø.
Frøblandingen fordeles i støpeformene og smeltet kokosfett helles forsiktig over.
Kokosfettet stivner igjen i romtemperatur. Vent ca. 15 minutter og rør deretter forsiktig rundt i formen med en skje eller ispinne for å fordele frøene i fettet.
La maten tørke i sine former over natten. For å tørke raskere kan maten settes i kjøleskapet.
I vårt eksempel har vi brukt plastpaletter som støpeformer.
Ikke glem å støpe tråden inn i maten sånn at den kan henges opp i treet.
For å beskytte fuglematpuckene kan man henge en krukke opp ned.
Pynt gjerne med rødmalte trekuler.
Fuglematen som ikke henges ut skal oppbevares svalt i kjøleskap eller ute.